Hírek - IKT hírek röviden

Felhőmegoldás kormányzatoknak a Microsofttól

A ZDNet közismerten jó Microsoft-kapcsolatokkal rendelkező újságírója, Mary Jo Foley kiszivárogtatáson alapuló híradásai a legtöbbször pontosnak bizonyultak eddig, de azért megesett már, hogy a bennfentességre hivatkozva nem egészen helytálló értesüléseket közölt, vagy pedig azok értelmezése volt alaptalan.

Mostani cikke alapján is érdemes elgondolkodni, hogy vajon mennyire érdemes komolyan venni, és mennyire játszott szerepet megszületésében az augusztusi uborkaszezon. A Windows Azure és a Windows Server mindeddig megfelelő volt az amerikai kormányzat számára, ám most a több elemből összerakott, az ilyen módon először tavaly megnevezett Microsoft Cloud OS-nek „Fairfax” kódnéven egy vagy több speciális, privát változatát fejlesztik.

Az újságírónő feltételezi, hogy a Fairfax koncepciójában hasonló lehet az Office 365 kormányzati változatához. Foley forrása szerint a kormányzati felhős megoldás leginkább abban térne el a Windows Azure-re alapuló szolgáltatástól, hogy ennek alaprendszere nyilvánvalóan nem a Microsoft adatközpontjaiban futna, hanem a testreszabott Windows Server-verziót a kormányzati szerverekre telepítenék.

Tovább a teljes cikkhez >>> itcafe.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: