IKT műhely - Netbiztonság

Szülői felügyelet (családbiztonság) program Wndows 7-re

A Családbiztonság szolgáltatás lényege, hogy segítségével távol tarthatjuk gyermekeinktől a káros tartalmakat, felügyelhetjük, hogy milyen hatások érik csemetéinket, s mindezt akár távolról is, legalábbis amíg az ellenőrzött számítógépen ténykedik.

Emellett a Windows 7 beépített szülői felügyeletet is kínál, melyre egy későbbi bejegyzésben térünk ki részletesebben.

Szülői felügyelet (családbiztonság) program Wndows 7-re

Használatához a felügyelt gépen létre kell hoznunk egy fiókot – hozzákapcsolt Live ID-val – melyből szabályozzuk az elérést, illetve legalább egy másik fiókot is, melyet a mi felügyeletünkkel / szabályainkkal használhatnak. Ez utóbbiakat a Családbiztonság alkalmazás kezelőfelületén tudjuk fiókunkhoz kapcsolni, mely után már nem vagyunk géphez kötve, a szolgáltatás opcióin a Családbiztonság oldalán bejelentkezve tudunk változtatni. Ennek másik előnye, hogy egyazon Live ID-n keresztül több számítógépet is felügyelhetünk egyszerre.

A rendszer három fő területre sorolja be a korlátozásokat, ezek közül első a Webszűrés . Segítségével szabályozhatjuk, hogy milyen weboldalakat érhet el a szabályozott fiók használója, akár tartalom, akár konkrét cím alapján.

Tovább a teljes cikkhez >>> prohardver.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: