IKT műhely - IKT az osztályomban

(videó) Windows Live Családbiztonság Windows 8-on

A családbiztonsági szoftver segítségével nyomon követhetjük, hogy gyermekeink mikor és hogyan használják a számítógépet. Kétféle módon kapcsolhatjuk be a Családbiztonság felügyelet.

Mielőtt elkezdenénk a beállítást ellenőrizzük hogy rendszergazdaként vagyunk-e bejelentkezve! Létrehozhatunk egy új fiókot gyermekünk számára és ezzel e gy időben elindíthatjuk a felügyeletet.

Nyissuk meg a Beállításokat és kattintsunk a Gépház majd a Felhasználók elemre. Most kattintsunk a Felhasználó felvétele elemre, majd adjuk meg a fiók adatokat... kattintsunk a Tovább gombra, jelöljük be az "Egy gyermek fiókja" négyzetet, majd kattintsunk a Befejezés gombra.

Ha a gyermeknek már van fiókja a számítógépünkön bármikor elindíthatjuk a felügyeletet. A kezdőképernyőn írjuk be a "család" kifejezést és kattintsunk a Beállítások majd a Családbiztonság elemre.

Válasszuk ki a felügyelni kívánt fiókot majd a Családbiztonság területen válasszuk a Be, jelenlegi beállítások érvényesítése elemet.

A rendszer hetente email-ben fog értesíteni bennünket gyermekünk számítógép használatáról. A gyermek számára beállított időkorlátokat, valamint az alkalmazásokra, játékokra és webes hozzáférésre vonatkozó engedélyeket bármikor módosíthatjuk.

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi GáborHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: