IKT műhely - IKT az osztályomban

3 remek lelőhely ingyenes, jogtiszta képek letöltéséhez

Három olyan kiváló weboldalt mutatunk be, ahonnan jogtisztán és ingyenesen tölthetünk le szabadon felhasználható képeket.

A Pixabay magyarul is elérhető fotómegosztó oldal, ahol jó minőségű, public domain képeket találunk.

 

Képeket kereshetünk kulcsszó alapján, vagy keresgélhetünk kategóriák szerint is. A céljainknak megfelelő jogtiszta képet több méretben is letölthetjük.

Erre az oldalra, mint fotósok is regisztrálhatunk, és olyan képeket tölthetünk fel, amit mások is ingyenesen és jogtisztán használhatnak. A Morgue File oldalon több ezer ingyenes, szabadon használható fotó van kategóriákba rendezve.

Válogathatunk méret, szín, vagy népszerűség szerint is. A képek használatakor ügyeljünk arra, hogy némelyik kép ingyenesen használható ugyan, de legalább egy, a képre való hivatkozást megkövetel a fotó tulajdonosa.

A képek használatakor ügyeljünk arra, hogy némelyik kép ingyenesen használható ugyan, de legalább egy, a képre való hivatkozást megkövetel a fotó tulajdonosa. A Morgue File különlegessége, hogy nem csak képmegosztásra való, de találunk itt egy "fotó-iskolát" is, ahol fotózással kapcsolatos tippeket-trükköket tanulhatunk (angolul).

A Flickr-en található egy ingyenesen, és jogtisztán használható Flickr képgyűjteményt, amelynek különlegessége, hogy itt elsősorban arhív, könyvtárak és múzeumok által rendelkezésre bocsájtott képek vannak.

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi GáborHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: