Hírek - IKT hírek röviden

Nem fotózhat a Google a norvég fővárosban

A norvég kormány nem engedi, hogy az Apple légi felvételeket készítsen az ország fővárosáról.

Biztonsági okokból nem engedélyezte az Apple számára a norvég kormány, hogy Oslóról az épületek élethű, 3D-s digitális maketteinek elkészítéséhez szükséges légi felvételeket készítsen - számolt be a BBC a norvég Aftenposten lap híradása nyomán.

Az amerikai cég kérését a kormányzat a sajtóhírek szerint azért utasította el, mert a felvételeken és a maketteken kormányzati épületek is részletesen kivehetők lettek volna. A Google Térképén sem érhetők el a norvég fővárosról jó rálátást biztosító, 45 fokos, csak felülről készült műholdképek, azok viszont elég jó minőségűek, a műholdképek használatát az ország nem korlátozza.

A Google kamerás autói számára a Street View panorámák készítését is lehetővé tették korábban. Az Aftenposten című lap munkatársa a BBC-nek úgy nyilatkozott, hogy Anders Behring Breivik, a norvég tömeggyilkos 2011-es mészárlása óta a hatóságok sokkal szigorúbban ügyelnek a biztonságra.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.origo.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: