Hírek - IKT hírek röviden

IPv6-ra áll át a Magyar Telekom

Rövidesen megkezdődik az IPv6-technológiára történő migráció a Magyar Telekom éles  rendszereiben, a szolgáltató több éven keresztül zajló tesztfázisának lezárásával.

A cég ígérete szerint az új rendszerre történő áttérés a jelenlegi tesztmegoldásokkal ellentétben semmilyen felhasználói beavatkozást nem igényel majd, a teljes folyamat vége azonban még hosszú évekre van, elsősorban az újabb szabvány végberendezés-támogatottsága miatt.

IPv6-ra áll át a Magyar Telekom

A szolgáltató kommunikációs igazgatóságától kapott információk szerint elsőként a tesztszolgáltatás iránt érdeklődő ügyfelek számára biztosítja a Telekom az IPv6-elérést, majd a bevezetés folyamatosan történik meg mindazon előfizetők számára, akiknél a műszaki feltételek adottak. Az első ütemben az ADSL és a GPON hozzáférési technológiákon lesz elérhető az IPv6, aminek használatához az IPv6 protokoll kezelésére felkészült otthoni hálózat (Home Gateway) szükséges.

A Telekom által 2011 óta telepített eszközök már támogatják az IPv6-ot - nyilatkozta lapunk megkeresésére a társaság. Az IPv6 teljes elterjedése a hálózatban több évre kiterjedő folyamat lesz, mivel a hálózati eszközökön túl a használók otthoni eszközeinek is támogatnia kell az IPv6-ot, továbbá sok szolgáltatás még hosszú ideig csak IPv4-en lesz elérhető az interneten - hívja fel a figyelmet a távközlési multi. A Telekom a teljes IPv6 átállás megvalósulásáig támogatni fogja az IPv4 és az IPv6 problémamentes együttélését, a várakozások szerint pedig az áttérés végül teljesen észrevétlen maradhat a felhasználók számára.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.hwsw.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: