IKT műhely - Netbiztonság

Sok milliós károkat okoznak a biztonsági incidensek

Egy célzott támadás akár több millió dolláros anyagi kárt is okozhat a nagyvállalatok számára, de a kisebb cégeknek is nagy érvágás lehet egy biztonsági incidens.

A Kaspersky Lab és a B2B International által közösen készített, "Globális vállalati IT biztonsági kockázatok" című felmérésből kiderül, hogy a kiberfenyegetések egyik legveszélyesebb fajtájának a célzott támadások számítanak, amelyek révén a kiberbűnözők jelentős pénzügyi forrásokhoz és bizalmas üzleti információkhoz juthatnak.

 

Sok milliós károkat okoznak a biztonsági incidensek

Az ebből származó veszteségek pedig igen jelentős méreteket ölthetnek a vállalatok körében. A B2B International elemzői szerint egy célzott támadás következtében a globális méretű vállalatok akár 2,4 millió dolláros veszteséggel is számolhatnak, amelyből 2,1 millió dollár ered közvetlenül az adatszivárgásból, az üzleti folyamatok sérüléséből, valamint a helyreállítás költségeiből.

A vállalatok átlagosan további 224.000 dollárnyi kiadással kénytelenek számolni a biztonsági intézkedések kapcsán, amelyek segítségével megszüntethetik a sebezhetőségeket, frissíthetik az IT-infrastruktúrájuk egyes elemeit és csökkenthetik a kockázatokat. A kis- és középes méretű vállalkozásokat érintő, célzott támadásokra visszavezethető károk nagysága nyilvánvalóan kisebb.

Tovább a teljes cikkhez >>> biztonsagportal.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: