IKT műhely - IKT az osztályomban

ingyenes wifi kereső letöltése Androidra - Free Wi-Fi Finder

Akár androidos telefonunk, akár iPhone-unk van, az alábbi alkalmazás segít felderíteni a közelünkben lévő wifi hotspotokat.

Ma már a legtöbben – igen helyesen – jelszóval védik a wifijüket, így kicsi az esély arra, hogy csak úgy véletlenül ingyenes wifire tudunk rácsatlakozni. Azonban jó pár helyen, például éttermekben, kávézókban, hostelekben kifejezetten felhívják a figyelmet az ingyenes internetezés lehetőségére.

ingyenes wifi kereső letöltése Androidra - Free Wi-Fi Finder

A Free Wi-Fi Finder nevű program pedig, bárhol is vagyunk a világon, megtalálja a hozzánk legközelebbi wifi hotspotokat, akár online módon, akár offline adatbázisa segítségével. Miután telepítettük az ingyeners appot, engedélyezzük neki tartózkodási helyünk felismerését, és ezután pillanatokon belül meg is kapjuk egy térképen a hozzánk közel eső hotspotokat.

Ha megérintjük valamelyik ikont, többet is megtudunk az ingyen wifit kínáló helyről, de arra is van lehetőség, hogy listát kérjünk a hotspotokról. Ekkor is megkapjuk valamennyi hely pontos címét (irányítószámmal együtt), és ha valamelyiket kijelöljük, még azt is megmutatja az app, hogy pontosan hogyan juthatunk el oda.

Tovább a teljes cikkhez >>> hvg.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: