Hírek - IKT hírek röviden

Szövegből mozgókép - részletek Bill Gates titkos szabadalmából

Bill Gates kilenc másik fejlesztővel közösen – köztük van a legendásan termékeny innovátor, a Microsoft korábbi technológiai vezetője, a Microsoft Research alapítója, Nathan Myhrvold is – nyújtottak be tavaly egy szabadalmi kérelmet, mely július végén vált nyilvánossá – írta meg a GeekWire .

Szövegből mozgókép - részletek Bill Gates titkos szabadalmából

Az alapleírás roppant tömör és lényegre törő: egy olyan technológia koncepciójára kérnek védelmet, mely képes nyomtatott szövegből képsorozatokat, esetleg videót készíteni. Az alkalmazás – vagy eszköz – beolvassa a szöveget, elemzi, értelmezi, majd automatikusan készít képsorozatot vagy mozgóképet, emellett lehetőséget ad a felhasználó általi testre szabásra, beállításra is. Habár tíz ember jegyzi a szabadalmi kérelmet, nagyon valószínű, hogy az ötletgyárként és szabadalomgyűjtőként funkcionáló Intellectual Ventures ötletbörzéjén születhetett meg az elképzelés – ezt a társaságot is Nathan Myhrvold alapította, és 2011-re már egyike volt az USA öt legnagyobb szabadalmi portfólióval rendelkező vállalkozásának.

De mire is lenne használható egy ilyen alkalmazás/eszköz? A leírás szerint például az oktatásban jutna szerephez, ahol a sok diák számára nehéz szöveget képszerűen megjelenítve könnyebbé tenné az elsajátítást.

Tovább a teljes cikkhez >>> itcafe.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: