Hírek - IKT hírek röviden

Okostelefonok profi objektívvel a Sony-tól

A okostelefonok kameráinak legnagyobb hátránya az aprócska objektív, ami miatt kevés fény jut el a szenzorhoz - ezen változtatna egy kiegészítővel a Sony.

A japán cég egy olyan, a mobilokra utólag ráhelyezhető objektíven dolgozik, mellyel a fotók minősége radikálisan emelhető.

 

Okostelefonok profi objektívvel a Sony-tól

Ebben nem csak lencsék kaptak helyet, hanem egy szenzor, SD kártyahely és a képfeldolgozó processzor is belekerült. A pletykák szerint már indulásnál két modell lesz kapható, a DSC-QX10 és a DSC-QX100. Ezek közül az első lesz a nagyobb verzió, ugyanazzal a 20,2 megapixeles érzékelővel és Zeiss üveggel szerelve, mint ami a Sony RX100 Mark II fényképezőgépben is van.

A másik egy kisebb, olcsóbb típus lesz, de ebben is 18 megapixeles 1/2.3-os méretű szenzor lesz, és tízszeres optikai nagyításra lesz képes. Mindkét objektívben Bionz processzor fogja kiszolgálni az optikát, mely mágnesesen csatlakozik majd a okostelefonokra.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.sg.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: