Hírek - IKT hírek röviden

Magyarázkodik a Google

A Google szerint az emberek nem gondolhatják azt ésszerűen, hogy a Gmailben lévő e-mail teljesen privát maradhat - legalábbis ez derül ki egy bírósági eljárásban használt nyilatkozatból, amit a cég múlt hónapban fogalmazott meg és most a Consumer Watchdog révén nyilvánosságra került.

Magyarázkodik a Google

A dokumentumot a Google adta válaszul egy bírósági eljárásban, ahol azzal vádolták a céget, hogy megsérti a lehallgatásokat szabályozó törvényt azáltal, hogy elemzi a levelek szövegét, ami alapján a célzott hirdetések megtalálják a felhasználókat. Persze, hogy olvassa!

A felperesek a felhasználók privát szférájának megsértéseként értelmezik azt, hogy a Google adatbányászati eszközöket használ a személyes levelezésben található szövegeken, akkor is, ha ezekhez az adatokhoz csupán algoritmusok férnek hozzá és kizárólag arra használja ezeket a Google, hogy pontosan célzott reklámok jelenjenek meg. A Google-t a perben arra köteleznék, hogy pontosan számoljon be arról, hogy a levelekből milyen információt bányászik ki és természetesen fizessen kártérítést a személyes adatok védelmének megsértéséért.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.hwsw.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: