Hírek - IKT hírek röviden

Iskolai tableteket dob a piacra az Intel

Oktatási intézmények számára alakított ki két referenciatabletet az Intel.

A kisebbik modellnek 7 hüvelykes, 1024x600 pixeles kijelzője van, egymagos, 1,2 GHz-es Atom Z2420 processzor hajtja, operatív tára 1 gigabájtos, a háttértára pedig 8 gigabájtos (eMMC), de ez SD-kártyával bővíthető.

 

Iskolai tableteket dob a piacra az Intel

A készüléken egy USB-port is található. Az Android 4.1 rendszert futtató tablet 355 grammot nyom, beépített 4200 mAh kapacitású akkumulátora 8 órán át képes működtetni egy feltöltéssel.

A nagyobbik modellnek már 10,1 hüvelykes, 1280x800 pixeles a kijelzője, processzora a kétmagos, 1,6 GHz-es Atom Z2460. Az 1 gigabájt operatív tár mellé itt 16 gigabájt beépített háttértár tartozik, amit a kisebb modellhez hasonlóan memóriakártyával tovább lehet bővíteni. Ennek a modellnek ugyan 6600 mAh kapacitású az akkumulátora, azonban ez így is csak 6,5 óra üzemidőt biztosít - feltehetően a nagy kijelző növeli meg a fogyasztást. Mindkét modellben alapfelszereltség a 802.11b/g/n szabványú Wi-Fi, de a Bluetooth a kisebb tabletben külön rendelhető extra.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.hwsw.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: