Hírek - IKT hírek röviden

Mit tudnak a linuxos játékok?

Ha akárcsak öt évvel ezelőtt is feldobtuk volna a linuxos játékok témáját, akkor azt legtöbben egy lesajnáló mosollyal, valamint a Sokoban, a Tetris és hasonló emlékezetes, ám mai szemmel még enyhe megfogalmazással élve is puritán felületű alkotások felemlegetésével reagálták volna le.

Mit tudnak a linuxos játékok?

Ma már sokkal jobb a helyzet, a Linux alatt épp olyan színvonalas játékok fejleszthetők, mint Windowsra vagy Macre. Az évek során kinőtte magát néhány igazán jól sikerült nyílt forráskódú játékprojekt, folyamatosan fejlesztették a windowsos játékok Linux alatti futtatását (is) menedzselő Wine-t, és idén belépett a képbe a játékipar nagyját saját kínálatában tudó Steam is.

Mindezek együtt a különféle emulátor-megoldásokkal együtt több tízezer elérhető játékot jelentenek, persze a fő kérdés, hogy milyen minőség érhető el a pingvin szárnyai alatt, vajon szükségünk lesz-e külön tanulmányokra és jár-e valamilyen kockázattal, ha nekiindulunk ennek a modern kalandnak? Ingyenes operációs rendszerhez ingyenes játékok is járnak.

Tovább a teljes cikkhez >>> itcafe.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: