IKT műhely - IKT az osztályomban

A 10 Legjobb Takarékossági Tanács – 8. Ne vásároljunk annyi programot

Eddig végig arról beszéltünk, hogy különböző programok beszerzésével, frissítésével hogyan takaríthatunk meg kisebb-nagyobb összeget az iskolánknak. Most jön egy tanács, ami pont ennek az ellenkezőjére bíztat? Most menjünk vissza a kályhához, s kezdjünk mindent elölről? Természetesen erről szó sincs. A mai tanácsunk az MSDN AA előfizetést fogja taglalni.

MSDN AA
Az MSDN AA (Microsoft Developer Network Academic Alliance – Microsoft Fejlesztői Hálózat - Akadémiai Szövetség) előfizetéssel oktatási célra sok kereskedelmi szoftverhez hozzá lehet jutni kedvezőbb áron, mintha azokat külön-külön vásárolnánk meg. Ennek a programnak létezik középiskolákra szabott változata is, a High School AA.
Az előfizetési program lényege: anélkül használhatunk Microsoft programokat az informatika, a művészetek, a tervezés, a matematika és a természettudományok tanulásához és tanításához, hogy külön-külön megvásárolnánk a szoftverlicenceket az egyes alkalmazásokhoz. A csomag tartalmazza az Expression Studio 2-t (ennek része az Expression Web, Web, Blend, Media és Design), a Visual Studio Professional változatát és az SQL Server-t. A pontos lista itt található. A programok segítségével minden akadály elhárul a diákok elől a házi feladatuk elkészítéséhez. Az előfizetési díj egy évre mindössze £142 (46.364 Ft).
A felhasználás
Ennél a pontnál azért egy öt szavas kifejezést hangsúlyozni kell: „kizárólag tanítási és tanulási célokra”. Tehát nem használható például az SQL Server MIS (Management Information System - Vezetői információs rendszer) üzemeltetésére. Kizárólag tanítási és tanulási célokra használható. „Igen, megértjük, hogy egy iskolában minden a tanulásról és a tanításról szól, de feltételezem észrevehető, hogy a szabályokat elég sajátosan írtuk le. Ezt azért tettük, hogy egyértelműen kiderüljön belőlük, hogy ez az ajánlat kizárólag az osztálytermi használatra vonatkozik és nem arra való, hogy az iskola informatikai rendszere mögött az MSDN AA programjai álljanak.”
Tanárként a szoftverek használata mellett más előnyöket is élvezhetünk. Hozzáférhetünk ugyanis leírásokhoz és képzési anyagokhoz az MSDN AA Kari Kapcsolatok (Faculty Connection) oldalán. (A K-12 az amerikai oldalakon az általános, s a középiskola 12 osztályát jelenti)
Ha a fenti programok valamelyikét használjuk az óráinkon, esetleg egy alternatívájukat (különösen, ha az Expression Design vagy az Expression Web csomagok helyett), akkor az MSDN AA program igen nagy megtakarítást jelent a számunkra.
További részletek a Microsoft MSDN AA oldalán olvashatóak.
S egy különleges ajánlat a végére! Aki már most rendelkezik School Agreement licenccel, az egy ingyenes MSDN AA előfizetést is kap, csak aktiválnia kell a weboldalon.
Az eredeti cikk itt olvasható >>> itn.hu

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: