Hírek - IKT hírek röviden

Százezren töltötték már le a PirateBrowser kalózböngészőt

Szombat óta több mint 100 ezren töltötték le a legnépszerűbb torrentoldal, a Pirate Bay saját, cenzúraellenes böngészőjét, a PirateBrowsert.

Ez a szám ráadásul csak a közvetlen hivatkozásról elindított töltéseket tartalmazza: a böngésző torrentfájlkon is elérhető, ezt a megoldást ebben a pillanatban is több mint ötezren osztják vissza az oldalon.

A böngésző ma óránként ezer letöltésnél tart, ezért a fejlesztőknek nagyobb sávszélességet kellett alápakolniuk. A készítők azt nyilatkozták a TorrentFreak torrentes híroldalnak, hogy nem gondoltak rá, hogy ennyire gyorsan ilyen népszerű lesz a szoftver.

A PirateBrowser egy előre beállított, néhány kiegészítővel megtűzdelt Firefox-böngésző: természetesen torrenten is letölthető, egyszerű a telepítése, pécén azonnal elérhető vele az anonim böngészés.A böngésző Tor proxyhálózatra csatlakozik fel: az egész nem sokban különbözik attól, mintha egyszerűen letöltenénk a Tort, amely mára szintén előre beállítva elérhető, használatáról itt írtunk bővebben. A PirateBrowser kezdőlapja a PirateBay torrentoldal, a kedvencek között pedig megtaláljuk a legnagyobb fájlmegosztókat, és azok csak Toron keresztül elérhető biztonsági másolatait arra az esetre, ha az eredeti oldalt leállítanák a hatóságok.

Tovább a teljes cikkhez >>> index.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: