IKT műhely - IKT az osztályomban

Dobjuk fel a termünk hangulatát saját készítésű motivációs poszterekkelDobjuk fel a termünk hangulatát saját készítésű motivációs poszterekkel
 
Az AutoMotivator programmal egyszerűen készíthetünk motivációs kártyákat, vagy posztereket az osztályterembe, vagy az irodánkba személyesebbé és otthonosabbá téve azt.

Az AutoMotivator használata gyerekjáték, csak feltöltjük a képet a számítógépünkről, vagy egy másik oldalról, kiválasztjuk a betűszínt, a betűstílust, amivel a címet megjeleníteni szeretnénk, majd megírjuk az üzenetet. A lenti kép ezzel az alkalmazással készült, felhasználva egy beépített képet.

Dobjuk fel a termünk hangulatát saját készítésű motivációs poszterekkel

Felhasználás az oktatásban
 
Az AutoMotivator-ral inspiráló és motiváló képeket, posztereket készíthetünk az osztálytermünkbe. Ha a saját iskolánk, környezetünk életéből vesszük a képet, az sokkal nagyobb hatással lesz a nézőre, mint amit megvásárolnánk (és jelen esetben ugye az emberekre gyakorolt hatás a legfontosabb). 

Hogy egy konkrét példát mondjak, én egy általános iskolában tanítok. Nálunk nagyon sok diák felnéz a középiskolás sportolókra. Mi akadályozna meg minket így abban, hogy használjuk a sportolókról készült képeket ösztönzésre (természetesen csak a megfelelő engedélyekkel)?

Az AutoMotivator-ral készített posztereket fájlként letölthetjük a számítógépünkre, amiket ezután kinyomtathatunk, esetleg feltehetünk az iskola, vagy az osztály honlapjára, blog oldalára. De készíthetünk galériát is a flickr-re, Picasa-ra, akár az osztálykirándulás képeiből. Ez utóbbit természetesen feladatként is kiadhatjuk, a diákok élvezni fogják, mert nem kell hozzá sok idő, de a kreativitásukat, humorukat bátran kamatoztathatják.

Dobjuk fel a termünk hangulatát saját készítésű motivációs poszterekkel
 

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: