Hírek - IKT hírek röviden

Cserélhető objeltív helyett itt az új szuper kamera

Amikor valaki megvásárolja élete első tükörreflexes digitális fényképezőgépét, első körben általában ledöbben a képminőségtől és az elérhető funkciók széles skálájától, második körben pedig ráébred arra, hogy a kitobjektív nem valami nagy zoomátfogással rendelkezik.

Cserélhető objeltív helyett itt az új szuper kamera

Jól értesült források szerint a Tamron az idei esztendő végén egy pontosan ilyen objektív újdonságról fogja lerántani a leplet. Egész konkrétan egy olyan, APS-C méretű szenzorral szerelt DSLR masinákhoz szánt obiról szólnak a pletykák, mely kiváló 16 milliméteres nagylátószöggel rendelkezik, ha pedig teljesen rátoljuk a zoomot, akkor 300 milliméteres fókusztávolságot biztosít.

Könnyen kiszámolható, hogy az optikai zoom 18,75x-ös, azt viszont egyelőre nem tudni, hogy ezt a hatalmas zoomátfogást milyen képminőség mellett kínálja az újdonság. A japán gyártó kínálatában jelenleg egy 18-270 milliméteres (15x-ös zoom) és f3,5-6,3-as fényerejű hasonló objektív található (449 dollár), a Nikon pedig tavaly jelentette be saját 18-300 milliméteres (16,6x-os zoom), f3,5-5,6-os fényerejű objektívét (999 dollár).

Tovább a teljes cikkhez >>> www.technet.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: