Hírek - IKT hírek röviden

kevés a jó androidos tablet alkalmazás

Bár eladások tekintetében egyre jobban állnak az androidos táblagépek, az alkalmazáskínálattal továbbra sem vagyunk megelégedve.

Hiába van a Google Playen nagyjából ugyanannyi (vagy kicsit több) alkalmazás, mint az App Store-ban, még mindig kevés a kifejezetten táblagépre optimalizált szoftverek száma.

kevés a jó androidos tablet alkalmazás

A Canalys idei év első felét vizsgáló elemzése szerint az iPad 50 legnépszerűbb alkalmazásának 30 százaléka nincs jelen Androidon, 18 százalékuknak pedig bár van androidos verziója, de az inkább mobilra, mintsem tabletre optimalizált. A kutatócég elemzője, Tim Shepherd szerint a Google-nek ezért nem csak hardveres fronton kell odafigyelnie az androidos táblákra - ahogy teszi ezt a Nexus eszközökkel -, hanem a fejlesztőket is ösztönöznie kell ebbe az irányba.

A magyarországi tabletpiacon ebbe alig néhányan gondolnak bele vásárlás előtt, illetve ha bele is gondolnak, nem az alkalmazások elérhetősége a legfőbb szempont, hanem a táblagép ára.

Tovább a teljes cikkhez >>> hvg.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: