IKT műhely - IKT az osztályomban

Generáljunk teszteket az előre elkészített kérdéshalmunkbólGeneráljunk teszteket az előre elkészített kérdéshalmunkból
 
Quizinator egy olyan ingyenes szolgáltatás, amivel jelentősen lerövidíthetjük a feleletválasztós tesztek, kvíz játékok, dolgozatok és egyéb nyomtatandó kérdéssorok készítési idejét. 

Quizinator nem más, mint a kérdések tárolásának egy ötletes módja, legyen szó igaz-hamis, több jó választ tartalmazó, vagy kifejtős kérdésekről. Emellett természetesen segítségünkre van akkor is, amikor össze kívánjuk állítani a feladatsort. A kérdések szövegéhez hozzáfűzhetünk képeket is, ami leginkább a természettudományos tárgyakban lehet nagy hasznunkra, mint például a matematikában a geometria tárgyalásánál, fizikában, kémiában. A tesztsor összeállítása csak annyiból áll, hogy kiválasztjuk, hogy mely kérdések legyen benne, s kész is, minden mást a Quizinator elintézi helyettünk. A listából elkészíti a feladatlapot, nekünk csak ki kell nyomtatnunk azt.

Generáljunk teszteket az előre elkészített kérdéshalmunkból
Quizinator erőssége abban áll, hogy képes ugyanabból a feladatsorból különböző verziókat előállítani. Például lehetőség van a kérdések sorrendjének megváltoztatására, ami megakadályozza az olyan csalásokat, ahol a diákok ész nélkül megpróbálják lemásolni a helyes válaszokat a mellettük ülőről, vagy megszerezve egy előző évi tesztsort, betanulják melyik válasz után melyik jön. A megszokott fogd és vidd módszerrel olyan sorrendet alakíthatunk ki, amilyet csak szeretnénk. 
 
Felhasználás az oktatásban
 
A válasz adja magát, mi sem egyszerűbb, mint ezt a programot az osztályteremben használni. A Quizinator kifejezetten alkalmas azoknak a tanároknak, akik ugyanazt a feladatsort kívánják megoldatni a kurzus több csoportjával. Összeállítjuk a Quizinator-n lévő kérdésekből a nekünk tetsző sorrendet, s már kezdődhet is a nyomtatás. 
 

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: