Hírek - IKT hírek röviden

A Twitter miatt nő az Apple részvényárfolyam?

Január óta nem járt az Apple részvényárfolyama a lélektani 500 dolláros szint felett, tegnap azonban egy váratlan, nagyjából 5 százalékos ugrással sikerült elérnie ezt a sávot.

Ez részvényenként 25 dolláros emelkedést jelent délután kettő és négy között, ami a cég tőzsdei értékét nagyjából 20 milliárd dollárral tolta feljebb két óra alatt.

 

Az egész oka pedig nem egy pénzügyi riport nyilvánosságra hozása vagy új termék bejelentése, hanem annyi, hogy Carl Icahn milliárdos befektetőguru fellépett a Twitterre és posztolgatni kezdett. Icahn neve legutóbb a Dell potenciális felvásárlójaként forgott a médiában, előtte pedig a Yahoo egyik résztulajdonosaként kardoskodott amellett, hogy el kéne adni a céget a Microsoftnak.

Egyébként 77 éves, a vagyonát 20 milliárd dollárra becsülik, régebben vegasi kaszinókban utazott, de 2008-ban kiszállt, eladta az összes részesedését 1,3 milliárd dollárért, ami pont egymilliárddal volt több, mint amennyivel beszállt az üzletbe. Magyarán Icahn igazi nagypályás a techcégek szuperbefektetői között.

Tovább a teljes cikkhez >>> index.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: