IKT műhely - Netbiztonság

Kit érdekel a mobil eszközök biztonsága?

Az okostelefonok és a táblagépek tulajdonosai továbbra sem mutatnak fokozott érdeklődést a mobil eszközök védelméhez kifejlesztett alkalmazások iránt.

A Gartner legfrissebb kutatása elsősorban a mobilbiztonsági alkalmazások piacának alakulására, valamint a BYOD (Bring Your Own Device) trendekre visszavezethető gazdasági hatások elemzésére fókuszált.

Kit érdekel a mobil eszközök biztonsága?

A szakemberek ennek megfelelően arra is kíváncsiak voltak, hogy az egyre többet emlegetett mobilbiztonsági kockázatok milyen módon befolyásolják a teljes biztonsági piacot. Nyilván felvetődik a kérdés, hogy a mobilbiztonság miért is olyan fontos a fejlesztőcégek számára.

Ennek alapvetően az az oka, hogy a csökkenő PC eladások miatt a védelmi szoftverek forgalma is mérséklődik. Ez pedig egyre kiélezettebb versenyt eredményez, amelyből a gyártóknak kitörési pontot kell találniuk.

Tovább a teljes cikkhez >>> biztonsagportal.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: