Hírek - IKT hírek röviden

Hol és mennyi lesz  az Xbox 1 ára?

A Microsoft május végén lebbentette fel a fátylat a mára már igen elavult Xbox 360 sokak által várva várt utódjáról, a nemes egyszerűséggel csak xBox 1 névre keresztelt játékgépről.

Az újdonság egyelőre még nem kapható a kereskedelmi forgalomban, a fejlesztők ugyanis még gőzerővel dolgoznak rajta, nemrégiben például felpörgették egy kicsit a benne lévő grafikusprocesszor órajelét, 800-ról 853 MHz-re.

Hol és mennyi lesz  az Xbox 1 ára?

A közelmúltban új grafikus drivert is kapott xBox 1 nemzetközi forgalmazása a tervek szerint idén novemberben fog megkezdődni - az újgenerációs Kinect szenzorral felvértezett, jelenleg előrendelhető státuszú készülék hivatalos listaára Európában 499 euró, vagyis mintegy 153 ezer forint. Ez eddig szép és jó, az azonban már más lapra tartozik, hogy az xBox 1 a piaci debütáláskor pontosan hol lesz kapható.

Egészen mostanáig úgy volt, hogy a konzol huszonegy országban lesz kapható a startkor, most azonban kiderült, hogy ennél jóval kevesebb, mindössze tizenhárom országban lesz megvásárolható idén az új Xbox. A szerencsés országok listája a következő: Ausztália, Ausztria, Brazília, Egyesült Államok, Egyesült Királyság, Franciaország, Írország, Kanada, Mexikó, Németország, Olaszország, Spanyolország, Új-Zéland. Magyarország ugyebár eddig sem volt rajta a listán - némi vigasz, hogy a sógoréknál (Ausztria) egész közel hozzá tudunk majd jutni az xBox 1-hoz.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.technet.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: