IKT műhely - Facebook

Fizetős lesz a Facebook, de most máskép!

A Facebook új fizetési rendszert tesztel, amit a közösségi oldalra történő bejelentkezéssel lehetne használni. Az alkalmazással bárki tudna vásárolni, aki korábban megadta hitelkártyájának adatait a Facebookon.

A Facebook elismerte, hogy már tesztelnek egy ilyen rendszert, amit hamarosan, várhatóan a következő hónapokban hivatalosan be is mutatnak.

A fizetési rendszer azonnal komoly vetélytársa lenne a már létező ilyen megoldásoknak, kezdve a PayPaltől a Google és az Amazon fizetési rendszerein át egészen a kisebb cégek által ajánlott szolgáltatásáig (Braintree, Stripe, Klarna). Számtalan cég próbálja megkönnyíteni az online és mobilos fizetést.

Egyre többen vásárolnak mobiljukon, és sokszor nehézkes begépelni minden adatot a kijelzőn. Ezt felismerve a cégek különböző megoldásokat kínálnak, a Facebook például azt, ami eddig is az erőssége volt, hogy Facebook-loginnal lehet belépni a felületre és az előtte megadott kártyával egyszerűen kifizetni a vásárolt termék vagy szolgáltatás ellenértékét.

Tovább a teljes cikkhez >>> index.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: