Hírek - IKT hírek röviden

Online játszható a híres Kacsamesék

Huszonnégy év után rajzfilmszerű grafikával éledt újjá a nintendós Kacsamesék-játék.

Elég nehéz, de jó.

A kilencvenes eleje tájékán a legtöbb magyar gyerek C64-ről vagy egy korai PC-ről ismerhették meg az első, a Walt Disney egyik leányvállalata által készített Kacsamesék videojátékot, ami elég borzalmasra sikerült. Az amerikai Duck Tales sorozat sikere nyomán kicsivel később egy sokkal élvezetesebb játék követett, de ez csak a hasábformájú Nintendóra és a Game Boy-ra jelent meg, amelyek itthon nem voltak túlságosan elterjedtek, nekem is csak egyszer, egy balatoni üdülőben volt lehetőségem kipróbálni az egyik ott nyaraló gyerek Nintendóján.

Bár a korábbi videojátékok nem voltak emlékezetesek, maga a rajzfilmsorozat igen, nem véletlen, hogy a játékot kiadó Capcom cég munkatársai pénzt és fejlesztőket nem sajnálva hajlandóak voltak egy több mint húsz évvel ezelőtt megjelent játékot újra elővenni, és a mai számítógépek és konzolok képességeinek megfelelően újraírni. A Duck Tales: Remastered fejlesztése mintegy másfél-két éven át tartott, mivel HD-felbontású, teljesen rajzfilmszerű grafikát, és háromdimenziós pályaelemeket kapott. A fejlesztésről készült videók önmagukban is érdekesek, a YouTube-on lehet megnézni mindet.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.origo.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: