Hírek - IKT hírek röviden

Tartarus - itt az új generációs játékvezérlő

A Razer az év elején jelentette be, hogy elkészült a játékosoknak szánt Nostromo keypad új generációjával.

Ez volt az Orbweaver, mely kényelmesebb csuklótámaszt és több billentyűt kapott, ráadásul ez utóbbiak már mechanikusak voltak, szemben elődjének gombjaival.

Tartarus - itt az új generációs játékvezérlő

Az újítások miatt az ár is alaposan megszaladt, így kézen fekvő ötletnek tűnt, hogy kell egy köztes kiadás az Orbweaver és a Nostromo összegyúrásából. Ez lett a Tartarus, ami csuklótámaszát és a gombok számát a Nostromotól örökölte, de a hüvelykujjra eső vezérlőrész a nyolcirányú karral és a kiegészítő gombbal, valamint a visszajelző LED-ekkel az Orbweaverről érkezik.

Utóbbival összehasonlítva fontos változás, hogy a Tartarus billentyűs részén a háttérvilágítással rendelkező gombok számát húszról tizenötre csökkentették, valamint a Cherry MX mechanikus kapcsolók helyett membrános megoldást alkalmaznak. A játékosok számára kifejlesztett célhardver képességeit tekintve ugyanazt tudja, amit a testvérei, így megmaradt az összes gomb programozhatósága (így a 8 irányúé is), a menet közben állítható nyolcféle kiosztás, és szinte bármilyen hosszú makrót eltárolhatunk a Razer Synapse 2.0 szoftver segítségével, ami megkönnyíti a speciális kombók bevitelét.

Tovább a teljes cikkhez >>> prohardver.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: