Hírek - IKT hírek röviden

A LED vaku leváltja a hagyományos vakukat?

A LED Light Cube fénykibocsátó diódás, álló- és mozgóképhez egyaránt használható fényforrást olyannak tervezték a kitalálói, hogy az a jelenlegi vakurendszerek hiányosságait teljes mértékben eliminálja.

Nincs többé várakozás villanások között (zéró újratöltési idő), sokkal jobb, pontosabb a vaku teljesítményének vezérelhetősége, nincs szükség többé külső akkukra és ráadásul sokkal flexibilisebb a rendszer a hagyományos villanókhoz képest.

 

A LED vaku leváltja a hagyományos vakukat?

Amint az már a nevéből sejthető, a LED Light Cube egy kocka alakú fényforrás, amit igazán a gyorsasága, a hordozhatósága, kis mérete, nagy fényereje és az akkujának teljesítménye tesz különlegessé. Ráadásul nem csak fényképezéshez, hanem videózáshoz is használható, tehát folyamatos megvilágítás is megvalósítható az eszközzel.

A fénykocka mérete 10 x 10 x 10 centiméter, tömege 750 gramm, teljesítménye 300 Watt (f/22 @ 1 m / ISO 100), kialakításának köszönhetően párosítható tetszőleges számú társával (akár 10-100 stb darab is összeköthető és egy egységként vezérelhető), színhőmérséklete konstans 5500 Kelvin (függetlenül a beállított fényteljesítménytől), teljesen zajtalan, mivel nincs szükség hűtőventilátorra, a villanása 1/8000-30 mp közt állítható, rendelkezik modellfény funkcióval, távvezérelhető vakuszinkron kábellel, vagy vezeték nélkül, de működik fényérzékeny slave-ként. A „kubisták” egyelőre pénzt gyűjtenek a sorozatgyártáshoz, de vélhetően idén szeptemberben már sor kerülhet erre a lépésre.

Tovább a teljes cikkhez >>> prohardver.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: