Hírek - IKT hírek röviden

Nem támogatja az OpenCL-t az Android 4.3

A Google nem kedvez a gyártóknak és a fejlesztőknek, ha az új generációs API-k beépítéséről van szó.

A cég meglehetősen következetlen lépéseket tesz a GPGPU támogatása szempontjából, hiszen egy ideig teljesen kiálltak az irányzat mellett, majd most részben elzárkóztak tőle.

Nem támogatja az OpenCL-t az Android 4.3

A keresőóriást az OpenCL mindig is a WebCL kapcsán érdekelte, hiszen az új felület nagyságrendi előrelépést jelentene az internetezésben a termékek sebessége és az elérhető üzemidő szempontjából. Az Android 4.3-ban azonban olyan dolog történt, amire senki sem számított, így a gyártók és a fejlesztők körében mára teljes a bizonytalanság.

A Google a korábbi Androidokon sokat kísérletezett az OpenCL integrálásával, hiszen a cég partnerei ezt az API-t tartják értékelhető jövőképnek, ugyanakkor hivatalos támogatásról még szó sem volt, mivel a driverek korábban a tesztelés miatt kerültek be a rendszerbe. Az Android 4.3-ból azonban az OpenCL támogatása teljesen hiányzik.

Tovább a teljes cikkhez >>> prohardver.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: