Hírek - IKT hírek röviden

Ilyen még nem volt! Videópanoráma az LGT koncertről

A 360 fokos koncertfelvétel olyan, mint ha a YouTube-on mi mozgathatnánk a kamerát.

Hamarosan iPhone-ra és iPadre is letölthetővé válik az az app, amelynek segítségével a Locomotiv GT februári koncertjén a zenekar tagjai mellől, összesen kilenc nézőpontból lehet a koncert közben szétnézni a színpadon virtuálisan.

Ilyen még nem volt! Videópanoráma az LGT koncertről

Gyakorlatilag úgy, mintha elindítanánk a YouTube-ot, de a kurzorral a kamera szögét is bármikor változtathatnánk. A koncertpanoráma a Google Street View-jához hasonló módon használható, de sokkal látványosabb, mert a zenészek és a közönség is folyamatosan mozognak rajta, és fények is villódznak a zene ütemére, ami élővé teszi az élményt.

Az ingyenesen appot az együttes szerdai próbáján megjelenése előtt kipróbálhattuk: a benne alkalmazott kiterjesztett valóság technológia révén az iPadet a megfelelő irányba mozgatva mindig a színpad megfelelő része jelenik meg, mintha a táblagép egy ablak volna a koncert helyszínére. A panorámaélményt kínáló applikáció elsőként iOS-re jelenik meg, de később az androidos verzió is készülni fog belőle - erre azért kell várni, mert míg az iPad és az iPad esetében ismertek a hardveres képességek, az androidos eszközök között vannak kis és nagy teljesítményűek.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.origo.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: