Hírek - IKT hírek röviden

Két új router a ZyXEL-től

A ZyXEL két új, IEEE 802.11ac szabványt támogató routert mutatott be, melyek közül az NBG6716 AC1750, az NGB6503 pedig AC750 jelzéssel kerül forgalomba.

A szimultán kétsávos eszközök közül a belső antennás, állítva elhelyezhető NBG6716 2,4 GHz-en 450 Mbps, 5 GHz-en pedig 1300 Mbps elméleti sávszélességet kínál, de természetesen a visszafelé kompatibilitás is biztosított a korábbi IEEE 802.11a/b/g/n-es szabványú eszközökkel.

Két új router a ZyXEL-től

A DLNA kompatibilis, Qualcomm StreamBoost QoS motorral rendelkező router Internet/WAN és négy LAN portja egyaránt gigabites teljesítményre képes, így a vezetéken kapcsolódó eszközök is megfelelő tempóval kapcsolódhatnak az útválasztóhoz. A kistestvér, a két lecsatlakoztatható külső antennával érkező NBG6503 egy jóval alacsonyabb árkategóriát képvisel majd a gyártó AC-s eszközei között.

Ebből adódóan a vezetékes kapuk legfeljebb 100 Mbps-os átvitelre képesek, míg a Wi-Fi oldaláról 2,4 GHz-en 300, 5 GHz-en pedig 433 Mbps elméleti sávszélesség biztosított. Ez a típus ugyan nem rendelkezik DLNA támogatással, de a vezeték nélküli részleg egy gombnyomással lekapcsolható a hátoldalon lévő kapcsolóval.

Tovább a teljes cikkhez >>> prohardver.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: