Hírek - IKT hírek röviden

Újabb bakikra derült fény a titkos adatgyűjtés kapcsán

Az ügynökség elütött irányítószám miatt is hallgatott le beszélgetéseket.

A világszerte egyre kevésbé kedvelt amerikai hírszerzés újabb pofont kapott, hiszen a The Washington Post birtokába került egy NSA vezetőségének készült belső jelentés.

Újabb bakikra derült fény a titkos adatgyűjtés kapcsán

A dokumentum alapján a 2012 májusa előtti 12 hónap során az ügynökség technikai vagy emberi hibából fakadóan 2776 alkalommal szegte meg a saját adatgyűjtési szabályozását, egyes esetekben pedig a törvényeket is. A legcsúnyább incidens során az ügynökség egy félreütött irányítószámnak köszönhetően USA-Egyiptom helyett USA-USA közti telefonhívásokat rögzített, amely teljes mértékben illegális volt.

A dokumentum szerint az NSA tevékenységét a számára lehallgatási engedélyeket adó FISC (Foreign Intelligence Surveillance Court) erőforrások hiányában nem tudta ellenőrizni, így jogsértések vagy hatásköri túllépések gyanújának felmerülésekor az ügynökség által kapott információkra hagyatkozva ítélkeztek a bírák. Az utóbbi hónapokban a Fehér Ház többször is hangsúlyozta, hogy a FISC kulcsszerepet játszik az NSA rövid pórázon tartásában, ám arról nincs információ, hogy a dokumentum kelte után kaptak-e erőforrásokat ezen feladatkörük végrehajtásához.

Tovább a teljes cikkhez >>> techcorner.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: