Hírek - IKT hírek röviden

Sigmo - szinkrontolmács a galléron

Hamarosan eljöhet a perc, amikor már nem kell nyelvtudással felvérteznünk magunkat ahhoz, hogy sört kérhessünk a kocsmában, vagy megtaláljuk a legközelebbi becsületsüllyesztőt.

Habár mostanában már Európa ezen szegletében is szokás legalább egy idegen nyelvet beszélni, de a világ éppen elég nagy ahhoz, hogy számos országban problémát okozzon az, hogy megértessük magunkat a helyiekkel.

Sigmo - szinkrontolmács a galléron

Az ismert módszer, miszerint magyarul, hangosan és tagoltan kimondva a szavakat bármilyen náció megért minket, egyáltalán nem működik, éppen ezért fontos, hogy ne tartson hosszú percekbe, mire zöld ágra vergődünk beszélgetőpartnerünkkel. Erre volt nagyszerű megoldás Douglas Adams szüleménye, melyet Bábel-hal névvel illetett aGalaxis útikalauz stopposoknakcímű könyvében és a jószág élő bizonyítéka volt annak, hogy nincs Isten.

Nagyításhoz kattintson a képre. A mai világban pedig, ahol az internet az okostelefonoknak (és egyéb kütyüknek) köszönhetően egyre könnyebbé teszi az eltérő nyelvet beszélő emberek kommunikációját, már nincs akadálya egy beszéd-beszéd fordítónak, mely hasonlatos lehe a Star Trek kommunikátorához.

Tovább a teljes cikkhez >>> techcorner.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: