Hírek - IKT hírek röviden

gyorsítósávon a wifi technológia

Amikor már úgy gondolnánk, hogy a vezeték nélküli hálózatok már nem lehetnek jobbak, egy új technológia drámai előrelépést ígér az adattovábbítás sebességében.

Megérkezett az új, eddigieknél gyorsabb adatátvitelt biztosító 802.11ac technológia.

gyorsítósávon a wifi technológia

A 802.11ac gyorsabb, jobb minőségű adat streaminget nyújt és mindemellett megbízhatóbb, mint az eddigi technológiák, ráadásul több eszközt támogat és nagyobb lefedettséggel. A régebbi wifi protokollok - mint a 802.11b – esetében, ha egyszerre sok médiatartalmat akarnak megnézni a neten a felhasználók, időnként gyenge minőségű képpel és rossz hanggal szembesülnek.

A nagyobb sebesség megszüntet egy bosszantó problémát, a pufferelést, amellyel azok a felhasználók szembesülnek, akik online néznek videót. A lassabb internetes kapcsolatok esetén ugyanis a videó egy kis részét el kell tárolni, mielőtt megkezdődhet a lejátszás, hogy folyamatos legyen a megjelenítés.

Tovább a teljes cikkhez >>> hvg.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: