IKT műhely - IKT az osztályomban

Streetmix - Ingyenes utcakép tervező program

Biztosan mindenki gondolt már arra, hogy talán több értelme lett volna a villamost az út közepére tenni, vagy esetleg azt a baromi hosszú átkelőt egy járdaszigettel elfelezni, hogy ne kelljen Usain Bolt tempójában átkelni egyik oldalról a másikra.

Ha csak virtuálisan, de most mi is kezünkbe vehetjük a várostervezést.

Streetmix - Ingyenes utcakép tervező program

Mivel jön a hosszú hétvége, ajánlanánk valamit, amivel a rövidebb-hosszabb üresjáratokat lehet kitölteni, mégpedig a Streetmix formájában, mellyel mi magunk vehetjük kezünkbe a keresztmetszet kialakítását. A Streetmix ugyanis egy ingyenes webes alkalmazás, melynek segítségével saját elképzeléseinknek megfelelően alakíthatjuk ki az utcaképet és erre egy halom lehetőség áll rendelkezésünkre.

Ha úgy kívánjuk, a gyalogosokat és kerékpárosokat teljesen elszeparálhatjuk a forgalom súlyosabb résztvevőitől, vagy éppen betehetjük őket az út közepére, fasorral elválasztva. Mindezek mellé villamos- és buszmegállók, villanykarók, járdák, fák és sok más elem kiválasztásával alakíthatjuk ki a számunkra szimpatikus kivitelt, aminek tulajdonképpen csak a fantáziánk szab határt.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.technet.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: