Hírek - IKT hírek röviden

Mit jelent a 301-es nézettség a YouTube-on?

Bizonyára olvasóink közül is sokan találkoztak már nem egy olyan videóval, amelyet 301-en vagy 301+ számúan néztek meg.

Érdekes jelenségre bukkantak a Business Insider szerkesztői  (és feltehetően nem csupán ők): sok-sok olyan videó található a legnagyobb videomegosztó oldalon, amelynél éppen 301 vagy 301+ a megnézések (views) száma, és ez a szám egy darabig ez nem is változik.

Mit jelent a 301-es nézettség a YouTube-on?

De vajon miért? A Google biztos szeretne lenni abban, hogy amikor egy új videó kerül ki a YouTube-ra, és azt kattintani kezdik, akkor valóságos, érdeklődő felhasználók és nem botnetek, esetleg gátlástalan kiadók (akik így szeretnének nagyobb nézettséget biztosítani filmjüknek) állnak a kattintások mögött.

Éppen ezért, amikor kikerül a YouTube-ra egy videó, a kattintásszámláló 301-nél leáll, és mindaddig így is marad, amíg a videó át nem esik egy ellenőrzési folyamaton, amely a kattintások valódiságát vizsgálja. Ez fél napig vagy még tovább is eltarthat, így fordulhat elő, hogy akár sok száz olyan videó is van a YouTube-on, amelynél a számláló „lefagyott” 301-nél.

Tovább a teljes cikkhez >>> hvg.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: