Hírek - IKT hírek röviden

Roaming külföldről - csak így ne!

A roamingoláshoz igénybe vehető lehető legrosszabb megoldás egybeesik a legnépszerűbbel: a jól megszokott készülékben, a jól megszokott SIM-kártyát használva telefonálunk és netezünk külföldön, szigorúan figyelve a megabájtokat.

Pedig a “hagyományos” barangolásnál lényegében csak olcsóbb megoldások léteznek a külföldi mobilnternet-használatra.

Roaming külföldről - csak így ne!

Minden évben felbukkan az a városi legendaként keringő történet, hogy az ismerősünk (ismerőse) külföldön volt, és bár esküszik, hogy nem töltött le semmit a mobilnettel, csak kétszer tíz percet skype-olt, mégis több százezres telefonszámla érkezett a következő hónapban. Aztán jött az adatroaming-limit, ami tavalytól már az Európai Unión belülre és kívülre utazókat is védi: 50 eurónak megfelelő költségű külföldi adatforgalmazás után a szolgáltató csak az ügyfél kifejezett megerősítése után biztosíthatja tovább a mobilnetet.

A magas mobilszámlák helyébe így csodálkozó felhasználók kerültek. Amennyiben ugyanis valaki mobilnetes modemmel használja külföldön a netet, annak szokatlan lehet, ha modemjére sms-t kap.

Tovább a teljes cikkhez >>> hvg.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: