IKT műhely - Netbiztonság

Listáról dolgozik a Silentbrute trójai

A Silentbrute trójai igencsak kísérletezős kedvében van, ugyanis brute force módszerekkel próbál további számítógépekhez kapcsolódni. A sikereiről pedig azonnal értesíti a terjesztőit.

A Silentbrute trójai a terjesztőit azzal próbálja segíteni a károkozások során, hogy számítógépekhez tartozó hozzáférési adatokat puhatol ki. Ezt azonban nem billentyűzetfigyelő és egyéb komponensek révén teszi meg, hanem erőteljes próbálkozásba kezd annak érdekében, hogy minél több rendszerbe sikerüljön bejelentkeznie.

Ennek megfelelően brute force módszereket alkalmaz. Az Isidor Biztonsági Központ jelentése szerint a Silentbrute különböző vezérlőszerverekről kap utasításokat.

A károkozó ezekről a kiszolgálókról egy szöveges állományt is letölt, amely gyakran alkalmazott felhasználóneveket és jelszavakat tartalmaz. Amennyiben ehhez a listához hozzájut, akkor azonnal nekilát próbálgatásos módszerekkel bejelentkezni más számítógépekre.

Tovább a teljes cikkhez >>> biztonsagportal.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: