Hírek - IKT hírek röviden

Google: nincs többé idő a hobbiprojektekre

Ennek keretében született meg a Gmail és AdSense is.

A Quartz hírportál beszámolója szerint lényegében megszűnt a Google berkein belül a mérnökök híres 80-20 százalékos időbeosztása.

Google: nincs többé idő a hobbiprojektekre

A vállalat zsenge korából származó elképzelés lényege, hogy a fizetett munkaidő ötödét egyéni projekteken való bíbelődéssel lehet eltölteni, ezzel fokozva a cégen belüli „innovációt”. A legfrissebb – Google mérnökeitől származó – információk szerint formálisan ugyan nem szűnik meg a program, ám egyrészt nagyra nőtt a munkaterhelésük, másrészt a projektjeik gigászi cégen belüli ismertetéséhez kellene pluszban 20 százaléknyi idő, harmadrészt pedig az alkalmazottak munkateljesítményének értékelésekor visszaüt a nem kiosztott feladaton való buherálás.

A beszámolók alapján tulajdonképpen halottnak lehet tekinteni a programot, hiszen már csak relatíve kevesen hajlandóak megkockáztatni a lehetőség kihasználását, már ha egyáltalán a főnökeik megengedik számukra ezen típusú időtöltést – régebben magától értetődő volt a 80/20, röviddel Larry Page 2011-es hatalomátvétele óta azonban már engedélyt kell kérni az egyéni bütykölésre. Annak idején többek közt a Gmail, AdSense, Talk, Sky és Hírek is hobbiprojekt keretében jöttek létre.

Tovább a teljes cikkhez >>> techcorner.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: