Hírek - IKT hírek röviden

Fotó készítése hangnál sebesebb tárgyakról

A nagysebességű fényképezésnek világszerte számos rajongója van, ami persze nem is csoda, hiszen ezzel a technikával életünk villámgyors történéseinek legapróbb részletei is kimerevíthetők, illetve szuperlassított mozgóképek is rögzíthetők ezzel az eljárással.

 

Fotó készítése hangnál sebesebb tárgyakról

Míg egy normál videófelvevő 24-30 képkocka/másodperccel dolgozik, addig egy átlagos fényképezőgép nagy sebességű módja általában néhány 100 fps-re képes, de persze már nem Full HD, hanem ennél jóval alacsonyabb felbontás mellett. A Los Angeles-i Laguna Hills-ben tevékenykedő MetroLaser cégnek most azonban sikerült kifejlesztenie egy olyan fotómasina rendszert, mely minden korábbi hasonló megoldásnál elképesztőbb mutatványra képes.

A fejlesztők elmondása szerint a rendszer révén akár egy olyan, rendkívül parányi repülő objektumról is kiváló minőségű fotó készíthető, mely 12000 kilométer/órás sebességgel hasítja a levegőt. Viszonyításképpen: a hangsebesség tengerszinten és 15 Celsius fokos hőmérséklet mellett 1225 kilométer/óra.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.technet.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: