Hírek - IKT hírek röviden

Így használják a vakok és gyengnlátók az iPhone-t

Gondolta volna, hogy a vakok is elboldogulnak az érintőképernyővel, és egy kellően fejlett okostelefon minden korábbinál jobban segíti a mindennapjaikat?

Megmutatjuk, hogyan működik egy iPhone sötét képernyővel.

Így használják a vakok és gyengnlátók az iPhone-t

Sosem tudtam elképzelni, hogyan lehetne egy érintőképernyőt csukott szemmel kezelni, pedig az új okostelefonok vakoknak és látássérülteknek szánt kezelőfelülettel is fel vannak szerelve. Egy lelkes iPhone-használó, a vak Krekács Ervin megmutatta nekünk, hogyan lehet csupán hallás és tapintás alapján kezelni egy okostelefont.

Ervin elmondta, hogy korábban sosem volt Mac-felhasználó, számítógépén is még Windows XP fut, de a korábbi Nokiáját - amelyen csak a menürendszert és az üzeneteket lehetett felolvastatni - végül egy iPhone 4-re cserélte le. Ugyan a vak ismerőseim közül is többen használnak androidos mobilt, de a vakok inkább iPhone-osok.” Ennek az az oka, hogy az Apple készülékében régebb óta elérhető, és kiforrottabban működik a használathoz nélkülözhetetlen felolvasó funkció.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.origo.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: