Hírek - IKT hírek röviden

Microsoft-Google-YouTube: a vita folytatódik

Androidon és iOS-en a kezdetektől fogva létezik hivatalos YouTube alkalmazás, Windows Phone-on azonban csak a mobil oldalt használhatták a felhasználók.

A Microsoft májusban kiadott egy saját fejlesztésű appot Windows Phone 8-ra, lehetővé tette a videók offline letöltését és a hirdetések kikerülését is.

Microsoft-Google-YouTube: a vita folytatódik

azonban a Google a videomegosztó felhasználási feltételeinek megsértése miatt eltávolíttatta azt a piactérről. A Microsoft pár napja elérhetővé tett egy friss YouTube alkalmazást Windows Phone operációs rendszerre, azonban ez sem sok időt élt meg, a Google ugyanis használhatatlanná tette azt a videomegosztón található tartalmak elérésére.

Mindig is ugyanaz volt a célunk: olyan YouTube élményt nyújtani a Windows Phone felhasználóknak, ami felér az Android- és iOS-felhasználók által elérhetővel" - írja a hivatalos Microsoft-blogban a cég vezető jogászhelyettese, David Howard. Howard blogbejegyzése szerint a Google azt várta a Microsofttól, hogy egy HTML5-alapú YouTube kliensprogramot hozzon létre, miközben sem az Android, sem az iOS YouTube alkalmazása nem HTM5-alapú.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.hwsw.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: