Hírek - IKT hírek röviden

Digitális életre kellnek a régi fotómasinák

A filmes korszakban rengeteg klassz tükörreflexes fényképezőgépet gyártottak, azonban a digitális átállás óta ezeknek túlnyomó többsége – jó esetben - feledésbe merülve ücsörög a polcon.

Hogy ne vesszenek kárba a múlt műszaki csodái, egy brit fotós és feltaláló, James Jackson fejébe vette, hogy olyan digitális kazettát készít, melyek segítségével újra életre kelhetnek ezek a fantasztikus masinák.

Találmánya egy 3D-s nyomtatóval készített kazetta, amelyre a megfelelő helyen egy szenzort rögzített a szükséges elektronikával. A filmtekercs helyére illeszkedő részben többek közt a készülék áramellátása is megtalálható.

A DigiPod névre keresztelt eszköz microSD kártyára menti a képeket, de található rajta USB aljzat is, amin keresztül fényképeinket a számítógépre másolhatjuk. Az analóg vázak filmtovábbító és zárfelhúzó karja be lett vonva a DigiPod működésébe: felhúzáskor egyrészt a zárat élesítjük, másrészt „megmondjuk” a DigiPodnak, hogy következő képkocka készítése következik.

Tovább a teljes cikkhez >>> prohardver.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: