Hírek - IKT hírek röviden

Milyen lesz a Facebook pénztárca?

Zuckerberg riválist állíthat a Google Walletnek.

Az AllThingsD információi szerint hamarosan bemutatkozhat a Facebook mobilos fizetésre kitalált rendszere, amennyiben a már elkezdődött tesztelés során méltónak bizonyul rá.

Milyen lesz a Facebook pénztárca?

Sajnos nem sokat tudni a platformról, elvileg a Google Wallethez hasonlóan a felhasználók által már megadott bankkártya adatokat használná a számla kiegyenlítéséhez. Alapjában véve a felhasználók szemszögéből nem sok értelme lenne a megoldásnak, hiszen fizetéskor csak egy harmadik felet ékelne be a felhasználó bankja és elfogadóhely közé, ám a partnerek különféle akciókkal természetesen vonzóvá tehetnék a szolgáltatást.

A közösségi vállalat két szinten profitálhatna az üzletből: egyrészt felszámíthatna némi tranzakciós díjat, másrészt pedig a hatékonyabb célzott reklámozás érdekében megbízható információkat szerezhetne az „ügyfeleiről”. Nagyításhoz kattintson a képre.

Tovább a teljes cikkhez >>> techcorner.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: