Hírek - IKT hírek röviden

Steve Jobs élete filmen

Az Egyesült Államokban a héten kezdték vetíteni a Steve Jobs életéről készült, egyszerűen csak Jobs névre keresztelt filmet, amelytől a készítők legalább olyan őrületet vártak, mint a Facebook-alapító Mark Zuckerberg korai küzdelmeiről szóló, néhány éve bemutatott Közösségi háló című mozisiker.

 

Az első számok azonban kiábrándítóak. A Hollywood-i források szerint az előre várt 9 millió dolláros bevétel helyett csupán 6,7 milliót hozott az első héten az Apple alapítójának életét feldolgozó film, amely a héten debütáló mozis újdonságok között is csak a hetedik helyet tudta megszerezni. Persze az alkotást forgalmazó Open Road Films szerint így is könnyen megtérül majd a 12 milliós költségvetés, azért valóban nagyobb sikerre számítottak.

Persze néhány évvel korábban még egyértelműen rizikós lett volna belevágni egy hasonló történet vászonta vitelébe, de épp a Facebook alapítását bemutató Közösségi háló kissé váratlan sikere megmutatta, hogy nem feltétlenül csak űrhajókkal, púzós poénokkal és kerepelő gépfegyverekkel lehet eladni egy filmet. Zuckerberg figurája minden volt, csak épp nem ideális mozihős, a gátlásos, mondhatni unalmas fiatalember történetét azonban mégis mindenki látni akarta, mert a hozzá köthető Facebook addigra kiemelkedően divatossá vált.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.technet.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi GáborHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: