IKT műhely - Facebook

Nem foglalkozik a Facebook saját hibáival? - Mark Zukerberg falát is simán meghekkelik

Azt hinné az ember, hogy egy olyan oldal, mint a Facebook, szívesen veszi, ha egy hozzáértő felhasználó feltár egy komoly biztonsági problémát és ezt azonnal jelzi is.

De most mégsem így történt, így az illető olyan megoldást választott, amivel reményei szerint sikerül megfelelő reakciókat kiváltania.

Nem foglalkozik a Facebook saját hibáival? - Mark Zukerberg falát is simán meghekkelik

Khalil, a palesztin hacker küldött egy hibajelentést a közösségi oldal sebezhetőségével kapcsolatban, melyben leírta, hogy különösebb erőfeszítés nélkül képes bárki falára kiírni bármit. Ez így elsőre is elég rosszul hangzik, de a Facebook biztonsági csapata nem reagált az értesítésre, így Khalil alternatív lehetőség után nézett, ami ebben az esetben azt jelentette, hogy magának Mark Zuckerbergnek a falára írta ki a gondot.

A blogján azt is elmesélte, hogy teljes leírást nyújtott a buggal kapcsolatban és mindezt szépen bizonyította is, de nem történt semmi. Ekkor újra megcselekedte mindezt, amire már kapott egy e-mailt, miszerint "Sajnálom, ez nem hiba", így fogta magát, meghackelte a Facebook agyának falát, ahová ezt írta ki: "Először is sajnálom, hogy megsértem a magánéleted és írok a faladra, de nem volt más választásom azok után, hogy jelentést küldtem a Facebook csapatnak". Ezt követően részletesen leírta az addigi történéseket és hozzá tette a vonatkozó linket.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.technet.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: