Hírek - IKT hírek röviden

Automatikus adattitkosítás a felhőben

Teljesen automatikusan működik a vállalati felhő új funkcionalitása.

A PRISM-botrány kitörése óta meglehetősen feszültek a felhő alapú tárhelyszolgáltatást nyújtó amerikai vállalatok vezetői, hiszen az üzleti előfizetők részéről eddig irántuk tanúsított bizalom elvesztése óriási anyagi károkat okozhat, egyes becslések szerint az NSA napvilágra került szennyese miatti piacvesztés akár 35 milliárd dollárral is csökkentheti a bevételeiket.

Automatikus adattitkosítás a felhőben

Az egyik érintett a Google, amely a problémát most automatikus adattitkosítással próbálja kezelni. A vállalat nemrég bejelentette, hogy az üzleti Cloud Storage szolgáltatása a feltöltött fájlokat immáron 128 bites AES segítségével titkosítva írja le a memóriából a háttértárakra, tovább ugyanilyen módon az állományok metaadatai is kódolásra kerülnek. Érdekes, hogy a szolgáltatás a titkosító kulcsokat is titkosítva tárolja, ehhez a művelethez rendszeresen cserélt mesterkulcsokat használ a vállalat.

Nagyításhoz kattintson a képre. A Google állítása szerint a változtatásból a felhasználók semmit sem vesznek észre, látszólag minden a régi medrében folyik.

Tovább a teljes cikkhez >>> techcorner.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: