Hírek - IKT hírek röviden

Interaktív tanulás a Fővárosi Állatkertben

Az állatkertek a világon ma már fontos természet-megőrzési központok, szerepük vitathatatlan az élővilág sokszínűségének, azaz a biodiverzitásnak a megőrzésében.

Az állatkertek az élőhely- és fajvédelmi programok, a kutatómunka, és a jól összehangolt tudományos és szakmai ismeretgyűjtés mellett egyben kulturális és oktatási intézmények.

Interaktív tanulás a Fővárosi Állatkertben

Olyan egyedi helyszínek, ahol a gyermek saját érzékszervi tapasztalatain keresztül érzelmileg is közel kerülhet a természeti világ értékeihez. A Budapesti Állatkertben működő Varázshegy az ország legnagyobb, iskolán kívüli oktató létesítménye.

16 különleges teremben, élő állatok, interaktív játékok, ismeretterjesztő előadások, rövid animációs és természetfilmek vetítése három dimenzióban, időgép szimulátor, mely elkalauzol a múltba, a Kárpát-medence 10 millió évvel ezelőtti őskorába. A Darwin labor oktatási programjában lehetőség van az élményközpontú pedagógiai módszerek alkalmazására, a gyermekek, demonstrátorok segítségével, megvizsgálják és megértik a természet jelenségeit, elsajátítják a természettudományos megfigyelés és tudományos gondolkodás alapjait.

Tovább a teljes cikkhez >>> moderniskola.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: