Hírek - IKT hírek röviden

Újdonság: USB drive, mint akkumulátor

Míg néhány évvel ezelőtt még nagyméretű, aztán pedig némileg kisebb floppy lemezekkel császkáltunk a városban, aztán pedig kezdetét vette a CD/DVD korszak, addig mostanság már szinte mindenki pendrive-on szállítgatja a különböző állományait.

No persze a lényegében bárhonnan elérhető felhőszolgáltatások is egyre népszerűbbek, mindenesetre a manapság már szinte filléres áron kapható pendrive-ok még mindig messze a legnagyobb penetrációval bírnak.

Újdonság: USB drive, mint akkumulátor

Ha már egyszer úgyis ott figyel a zsebünkben egy, két, vagy akár több pendrive, akkor mi lenne, ha ezek nemcsak adatokat, hanem energiát is tárolnának? Pontosan ez a kérdés merült fel egy bizonyos Wonchul Hwang nevezetű emberkében, aki aztán gyorsan digitális papírra vetette álmát, vagyis egy olyan pendrive-ot, mely akár szabványos AA méretű akkumulátorként is képes funkcionálni. A nagykapacitású lítium-ion akkumulátorral és természetesen flashmemória chippel is felvértezett, USBCell névre keresztelt eszköz hagyományos USB-porton keresztül tölthető fel.

Azt egyelőre sajnos nem tudni, hogy az ügyes kis termék pontosan mikor és milyen áron bukkan majd fel a kereskedések polcain.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.technet.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: