Hírek - IKT hírek röviden

Dolaso: hűtött wifi-vel a meleg ellen

A nagy meleg sokszor nemcsak az embereket, de az elektronikai eszközöket is megviseli. Például a routerünket, aminek viszont olykor a wifi kapcsolat minősége látja a kárát.

Könnyen előfordulhat, hogy ha megállás nélkül dolgoztatjuk a routerünket, akkor bizony felmelegszik, nem is beszélve arról, hogy ehhez még a nyári meleg is hozzájárulhat.

Dolaso: hűtött wifi-vel a meleg ellen

Nem is gondolnánk, hogy olykor éppen ez lehet a magyarázat a vezeték nélküli kapcsolatban tapasztalt akadozásokra. Hatványozottabban jelentkezhet ez a probléma, ha a routerünket egy eldugott polcon tartjuk, olyan helyen, ahol kevéssé tud szellőzni. Erre a gondra lehet megoldás egy routerhűtő (mert hogy ilyen is van), például a Dolaso.

A készülék egy 80 mm-es ventilátorral gondoskodik a router folyamatos hűtéséről, és mindezt igazán csendben teszi. Rugalmasan változtatható a mérete, így a legtöbb otthon használatos routerrel együttműködik, ráadásul az is beállítható, hogy felülről vagy alulról fújja a levegőt. A 30 dolláros, USB-s táplálású routerhűtő talán egyetlen hátránya, hogy meglehetősen erősen világítanak a kék LED­-jei, ami zavarhatja azokat, akik a hálószobájukban tartják a routerüket.

Tovább a teljes cikkhez >>> hvg.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: