IKT műhely - Facebook

Jön a Facebook 2.0?

Mi történik akkor, ha olyan nagy és neves cégek összefognak egymással, mint amilyen például az Ericsson, a MediaTek, az Opera Software, a Samsung, a Facebook, a Nokia és a Qualcomm?

Nos, most ezen mamutcégek összefogásával létrejött egy vadonatúj kezdeményezés, az Internet org, melynek célja, hogy a világ lakosságának azon kétharmadát is felcsatlakoztassák a világhálóra, mely jelenleg még nem webezik, nem e-mailezik és nem facebookozik.

Jön a Facebook 2.0?

Az egyik konkrét célkitűzés, hogy senkinek se kelljen választania az étel, az orvosság és az internet közül, hanem mind a három a rendelkezésére álljon. Mark Zuckerberg Facebook-vezér oly módon kívánja kivenni a részét a kezdeményezésből, hogy például jelentősen csökkenteni kívánja a Facebook alkalmazás által forgalmazott adatmennyiséget.

Miközben jelenleg egy átlagos felhasználó 12 MB adatforgalmat generál ezzel az app-pal, a cél az, hogy ez az adatforgalom alig 1 MB-ra csökkenjen. A Facebook ezenkívül egy olyan, kifejezetten a fejlődő országokban élők számára szánt alkalmazással is készül, mely kevesebb fotót jelenít meg, ezenkívül pedig a cég komoly fantáziát lát az olyan featurephone alkalmazásokban, melyek az Operáéhoz hasonló adattömörítő megoldások révén működnek.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.technet.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: