Hírek - IKT hírek röviden

Windows 8 időzavarban?

Váratlan időzavarba kerülhetnek az Intel processzoros gépeket túlhajtók.

Enyhén szólva is nagy bombát dobott vasárnap a HWBot csapata, ugyanis felfedezésük szerint a Windows 8.x operációs rendszerek egyes esetekben egész egyszerűen rosszul számolják az időt.

A probléma pontos oka nem ismert, ám a jelenleg elfogadott elmélet szerint a korábbi Windowsokhoz képest nyilvánvalóan megváltozott a szoftverek valós idejű órájának működése, azok valószínűleg csak rendszerindításkor kapják meg az alaplapi lapkakészlettől a pontos időt. Ezután a rendszerek a maguk módján tartják számon az idő múlását, ám ha az installáció óta megváltozott a processzor órajele (vagy annak generálási módszere), akkor ez jelentős késést vagy sietést eredményezhet; látszólag az idő pontos számításához nélkülözhetetlen faktorok némelyikét tuning után nem frissíti a szoftverek „kronométere”.

A HWBot tesztjei alapján az AMD-től származó processzorokkal szerelt számítógépek nem érintettek a malőrben, ám az Intelt preferálók időzavarba kerülhetnek. A Microsoftnak egyelőre nem volt lehetősége reagálni a szokatlan gikszerre, a HWBot pedig érvénytelenítette az érintett szoftver/hardver kombinációt használóktól kapott mérési eredményeket.

Tovább a teljes cikkhez >>> techcorner.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: